Remore – kampanjer och erbjudanden till butiker

Syftet med projektet Remore är att motivera unga vuxna att göra mer hållbara val i sin modekonsumtion. Det ska göras genom kampanjer och aktiveringar i sociala medier men också i fysiska shoppingmiljöer som butiker och gallerior i Borås och Göteborg. Nu går projektet in i en ny fas – kick-off i augusti genom seminarium för alla intresserade och kampanjstart i höst.

Huvudbudskapet i Remore är att aktivera sin garderob och förlänga livet på sina kläder.

– Under våren 2024 genomfördes en serie workshops för att testa budskap och utveckla prototyper tillsammans med målgruppen, berättar projektledare Adrian Zethraeus, Science Park Borås. Allt för att bättre förstå hur sociala medier kan användas för att förmedla och skapa engagemang för olika hållbarhetsbudskap.

Insikterna som framkommit presenteras på ett frukostseminarium på Textile Fashion Center i Borås den 28 augusti kl 8.30 – 9.30. Seminariet livesänds också för att så många som möjligt ska kunna ta del av det.

Höstkampanj

Under september och oktober 2024 ska de insikter som kommit fram avseende budskap och kommunikation testas i en kampanj i sociala medier tillsammans med influencers. Under samma period blir det kampanjer och aktiviteter tillsammans med aktörer på Frölunda Torg och i Nordstan i Göteborg.

– Vi ska också delta i flera publika event för att visa upp projektet och dess resultat, bland annat under Frihamnsdagarna i Göteborg och under Kunskapsfesten i Eskilstuna, säger Adrian.

Gå med!

Parallellt med planeringen av kampanjen har teamet inom Remore tagit fram ett erbjudanden till modebutiker som vill höja sin kunskap om hur hållbarhet och cirkulär omställning kan stärka kundrelationen och skapa nya affärsmöjligheter.

Företag som ansluter till Remore-kampanjen får bland annat tillgång till

– Remores Sociala Medie Playbook

– en klädvårdsguide . digital mikro

-kurs om hållbar omställning i handeln

– möjlighet att bygga och delta i ett community med andra lokala företag som vill främja hållbar konsumtion.

Det är också en möjlighet för företag att komma i kontakt med det textila innovationssystemet i Västra Götaland och få tillgång till mer stöd och samarbeten. Via www.remore.nu kan du läsa mer och anmäla dig!

Ytterligare ambitioner

– I nästa steg fortsätter tester och utveckling av sätt att driva engagemang för hållbar konsumtion genom exempelvis sociala medie-kampanjer och evenemang, säger Adrian. Vi vill då gärna göra det tillsammans med fler företag och aktörer. Kanske tiden runt Black Friday/Circular Monday är ett lämpligt tillfälle för en hållbarhetskampanj till exempel.

Planen är också aktiviteter för nätverket, som fler frukostträffar om inspirerande ämnen, både i Borås och Göteborg.

Kom ihåg!

Gör en minnesnotering i din almanacka och håll utkik i Kalendern här på textilemovement.com för anmälan och mer information!